Share |

NVRD Jaarcongres 2017

 

Op 17 en 18 mei 2017 organiseerden de NVRD in samenwerking met de gemeente Maastricht het NVRD Jaarcongres. Het thema van het Jaarcongres was dit jaar: grenzeloos samenwerken.

Op woensdagmiddag 17 mei vond de Algemene Ledenvergadering van de NVRD plaats in het Amrath Grand Hotel L’Empereur. Voorafgaand aan de vergadering was het podium aan een inspirerende spreker, Louis Prompers, projectdirecteur A2-ondertunneling. Aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering vond de netwerkavond plaats en dineren we samen bij Grand Café Maastricht Soiron. Tijdens de avond is er ruimschoots gelegenheid om te netwerken.

Donderdag 18 mei stond in het teken van een goed gevulde congresdag met topsprekers uit de (afval)branche. De congresdag vond plaats in het MECC Maastricht.

 

 

NVRD

Programma Congresdag 18 mei

09.30 - 10.00 uur   Ontvangst

10.00 - 10.05 uur   Opening door dagvoorzitter Simone van Trier

10.05 - 10.15 uur   Welkomstwoord

10.15 - 10.35 uur   Jaarrede Han Noten, voorzitter Koninklijke NVRD

10.35- 11.05 uur    Grenzeloze samenwerking

Antonis Mavropoulos is oprichter en CEO van D-Waste en President van de International Solid Waste Association (ISWA). Ook de NVRD is lid van deze internationale vereniging die als doel heeft “To Promote and Develop Sustainable and Professional Waste Management Worldwide”. Tijdens het jaarcongres vertelt hij hoe grenzeloze samenwerking bijdraagt aan het behalen van het doel van ISWA.

11.05 - 11.35 uur   Pauze, bezoek stands

11.35 - 12.05 uur  Grenzeloos ondernemen                              
Nelleke Barning is sinds 1 juli 2016 Global Director Communications & External Affairs bij DSM Nutritional Products, de voedingstak van DSM. Ze werkt vanuit Kaiseraugst, Zwitserland. Nelleke is sinds 2000 bij DSM actief, in diverse leidinggevende communicatiefuncties. Zij vertelt over de meer dan honderdjarige transformatie van DSM, van De Staatsmijnen tot het wereldwijd opererende concern op het gebied van voeding, gezondheid en materialen, dat DSM nu is. Bij DSM is duurzaamheid niet alleen een kernwaarde, het is ook een ‘business driver’. Ook daarover zal zij spreken

 

12.05 - 12.45 uur   Grenzeloze kennis

Drie studenten zijn uitgedaagd allen vanuit hun eigen expertise na te denken over oplossingen voor het probleem van illegale bijplaatsingen bij ondergrondse container. Welke originele oplossingen zijn er te bedenken vanuit communicatief, psychologisch of ontwerpperspectief? Tijdens het congres pitchen de studenten en stemt het publiek over de winnaar.

12.45 - 13.55 uur   Lunchpauze en bezoek stands

13.55 - 14.25 uur   Grenzeloze inspiratie

Na 12 jaar wethouder te zijn geweest in Antwerpen heeft Philip                               Heylen de overstap gemaakt naar industrieel investeringsmaatschappij AvH. De ere-schepen van Antwerpen heeft zich zeer actief ingezet op het afval-dossier en is ook nog altijd voorzitter van de intercommunale. Toch was hij niet direct gegrepen door afval, wat heeft dit veranderd en wat heeft hem geïnspireerd om het dossier zo actief op te pakken?

14.25 - 14.55 uur   Grenzeloze kansen

Bob Hutten is Algemeen directeur van nationaal en culinair                              gastvrijheidsdienstverlener Hutten. Hutten staat voor amplitief                              leiderschap: het bedrijf doet er alles aan om haar samenwerkers,                              haar opdrachtgevers, leveranciers en de maatschappij in zijn of haar kracht te zetten. Hij biedt mensen grenzeloze kansen. Vanuit zijn visie op gastvrijheid en maatschappelijk verbeterend ondernemen deelt Bob Hutten zijn inzichten.

14.55 - 15.30 uur   Pauze, bezoek stands

15.30 - 16.00 uur   Grenzeloze ambitie

Koken en goed eten werd er bij Samuel Levie letterlijk met de paplepel ingegoten. Met vrienden begon hij zijn eigen worstmakerij, Brandt & Levie en hij richtte de Youth Food Movement op, voorgoed en eerlijk eten. De ambitie van deze beweging is grenzeloos: “wij zijn de toekomst van het voedselsysteem” stellen ze.

16.00 - 16.10 uur   Grenzeloze samenvatting

16.10 - 16.15 uur   Introductie NVRD Jaarcongres 2018

16.15 - 16.30 uur   Afsluiting NVRD Jaarcongres door Simone van Trier

16.30 - 18.00 uur   Netwerkborrel bij stands

 

19.00 – 23.45 uur  Diner en feestavond, Augustijnenkerk aan de Kesselskade

 Bekijk hier de plattegrond met sponsoren

Locaties

Nieuws

Sponsoren

Hoofdsponsoren

Sponsoren

Met welk sponsorpakket zet u uw bedrijf in de spotlights tijdens het NVRD Jaarcongres 2017?

Klik hier voor het sponsorpakket.