Interview Ellen Viergever en Limke Tukker voor Publiek Denken

Om echt dienstbaar te kunnen zijn aan burgers en bedrijven is het van belang dat de overheid de maatschappelijk opgave centraal stelt. Samen vanuit de opgave werken en burgers behandelen zoals bedoeld, is daarbij het vertrekpunt.

Beeld: ©Hilbert Krane
Programmaleiders Ellen Viergever (l) en Limke Tukker

Hoe overbrug je het gat tussen maatschappij en overheid en wat betekent dit voor je ambtelijke vakmanschap? Hoe werk je samen met collega’s van andere overheden, met inwoners en andere externe partijen? Het klinkt basaal en wellicht simpel, maar de praktijk is weerbarstig. Wat maakt het zo moeilijk?

Vorige week werden programmamanagers Ellen Viergever en Limke geinterviewd voor het platform Publiek Denken. En het resultaat mag er zijn. Lees snel verder via: Grenzeloos samenwerken - Publiek Denken 39-2022