Interviewserie Beelden van Goed Werk - deel jij jouw ervaring met ons?

We komen allemaal weleens in samenwerkingssituaties terecht waarvoor geen standaardoplossingen zijn, waar de betrokkenen verschillend tegenaan kijken en waarin de spanning soms flink kan oplopen. Dat vraagt om het maken van een goede afweging: wat vind ik nu goed werk?

Beeld: ©Grenzeloos Samenwerken
Omslag van het boekje

Reflecteren op vijf onderdelen 

Met Beelden van Goed Werk halen we voorbeelden op van deze situaties. We beschrijven de ervaring en koppelen hier een foto / beeld aan. En vervolgens reflecteren we op 5 onderdelen (kennis, handelen, waarden, identiteit en vrijheid). Doe je mee en mogen we jou interviewen?

In de komende periode doen we onderzoek naar het werken aan opgaven in de dagelijkse praktijk. In welke lastige situaties komen we dan? Welke kennis, vaardigheden, afwegingen en ruimte spelen hierbij een rol? Dit doen we door Beelden van Goed Werk te maken en deze vervolgens te analyseren. Welke rode draden vinden we, en wat kunnen we daar uit leren.

Doe je mee?

Hiervoor hebben we jouw hulp dus nodig. Ben jij of ken jij iemand die we mogen interviewen om een Beeld van Goed Werk binnen een opgave op te tekenen? Het gaat bijvoorbeeld om situaties waarbij de verwachtingen niet helder zijn, de opgave niet helder is of als de belangen uiteenlopen. Dit interview duurt ongeveer een uur en kan zowel live als digitaal plaatsvinden. We zorgen ervoor dat de interviews geanonimiseerd en onherleidbaar gemaakt worden.

What’s in it for you?

Allereerst is een Beelden van Goed Werk gesprek een mooie manier om te reflecteren op je eigen professionele identiteit. Welke onderliggende waarden spelen bij jou een belangrijke rol? Door dit beter van jezelf te weten, wordt het makkelijker om in toekomstige soortgelijke situaties een afweging te maken. Daarnaast krijg je het opgetekende beeld uitgewerkt toegezonden. En maak je kennis met deze methode om te leren uit je dagelijkse praktijk.

Heb je interesse of wil je meer weten? Mail grenzeloossamenwerken@rijksoverheid.nl.