De Plint: het opgavehuis van de Rijkoverheid

Welkom in De Plint

De Plint is een fysieke tussenruimte om vernieuwend bezig te gaan met complexe opgaves, samen te werken en te experimenten. Het is een werkomgeving met een opendeurenbeleid, een plek waar je elkaar makkelijk ontmoet, dus zonder poortjes, toegangspasjes en gedoe.

Iedereen welkom

Iedereen is welkom en de deur staat letterlijk altijd open. Voor Rijkscollega’s, collega’s van medeoverheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. En ook voor buurtbewoners en voorbijgangers die even binnenlopen.

Buiten binnen halen

Het is een robuuste ruimte met voorzieningen die nét even anders zijn en het inspireert om buiten echt naar binnen te halen. Daarnaast biedt het energie en ruimte om samen te leren. Zo kunnen bijvoorbeeld opgavecoaches aan de slag om gericht te helpen om een volgende stap in een opgave te zetten.

Beeld: ©Grenzeloos Samenwerken / Grenzeloos Samenwerken
Kunstwerk van De Plint

Kom ook langs!

Samen met het Rijksvastgoedbedrijf, Hybride werken en facilitaire dienstverleners leert Grenzeloos Samenwerken hoe ruimte de opgavegerichte manier van werken in de nabije toekomst maximaal kan ondersteunen. We beginnen in het klein en brengen doen en denken dichter bij elkaar.

Als je hier aan het werk bent nodigen we je dus van harte uit om te laten weten hoe dit concept zich verder kan ontwikkelen en welke bijdrage je daar (eventueel) zelf aan kunt leveren. Laat het ons weten!

Contact

De Plint is gevestigd op de begane grond van het rijksgebouw Zwarteweg 54, 2511 VS in Den Haag, waar ook de kerndepartementen van BZK en JenV gehuisvest zijn. Werk je aan een opgave en denk je dat (het werken in) deze ruimte je daarbij kan helpen? Neem dan contact met ons op via deplint@rijksoverheid.nl.