Workshop Opgavegericht Samenwerken

Opgavegericht samenwerken over organisatiegrenzen heen: wat is dat eigenlijk en wat kan je daarin helpen? Wat komt daar allemaal bij kijken en vooral wat weerhoudt ons ervan? Doe de Workshop Opgavegericht Samenwerken om daarachter te komen.

De maatschappelijke opgaven, zoals klimaatverandering of stikstof zijn ingewikkeld. Samenwerken is dan makkelijk gezegd, maar hoe werkt het als je je werk moet doen onder politieke druk of belangen moet verenigen die mijlenver uit elkaar liggen?

Voorafgaand aan de workshop vul je online een aantal vragen in. Hierdoor ontdek je welke voorkeursstijl jij hebt in opgavegericht samenwerken. Tijdens de workshop ga je in een klein opgaveteam samenwerken aan een maatschappelijke opgave met behulp van de Grenzeloos Samenwerken Kaartenset, zie onderaan deze pagina.

Wat zijn eigenlijk maatschappelijke opgaven? Hoe zit het speelveld rondom een opgave in elkaar en wat is de rol van de overheid hierin? Centraal tijdens de workshop staat het opgavegericht teamleren. Het maken van gezamenlijke afspraken over hoe jullie als team samenwerken om de opgave verder te brengen.
 

Handig om te weten

Voor   Wie? Alle Rijksambtenaren, die opgavegericht samenwerken of hierin geïnteresseerd zijn
Wat? Actief aan de slag in een klein opgaveteam en leren over opgaven, het speelveld, de rol van de overheid daarin en het belang van het maken van samenwerkingsafspraken
Wanneer? Diverse momenten
Waar?   Op fysieke locatie (nader te bepalen)
Hoe lang?   2,5 - 3 uur


Zelf aan de slag met opgavegericht werken en meer leren over het speelveld rondom die opgave? Schrijf je in via deze link. Meer informatie over de workshop? Download deze dan onderaan deze pagina. 
 

Werk jij al samen binnen een opgave en zoek je verdieping met jouw team op een bepaald onderwerp binnen het opgavegericht samenwerken? Ook dat kan. Neem contact met ons op via grenzeloossamenwerken@rijksoverheid.nl voor een programma op maat voor jouw team.