DOEboek: Opgavegericht Samenwerken

Je hoort en ziet het steeds vaker voorbij komen: we moeten meer opgavegericht gaan werken. Waar vraagstukken in de samenleving steeds complexer worden, kunnen we als Rijksoverheid niet anders dan samenwerken over onze eigen organisatiegrenzen heen en vooral samenwerken met andere overheden, bedrijven, organisaties en burgers.

Wat komt daarbij kijken en hoe kom je van #hoedan naar #doedan? Werk jij al samen aan een maatschappelijke opgave? Ga je werken aan een opgave? Of ben je geïnteresseerd in opgavegericht samenwerken? Dan is dit DOEboek: Opgavegericht Samenwerken iets voor jou

Beeld: ©Grenzeloos Samenwerken / Grenzeloos Samenwerken
Omslag van het DOEboek

Wat is het DOEboek?

Dit DOEboek is gemaakt om jou te helpen. Dit doen we om jouw #hoedan-vragen rondom opgavegericht werken om te zetten in #doedan-acties. Het vormt een verzameing van inzichten, werkvormen, voorbeelden en vragen om jou te enthousiasmeren, te prikkelen en vooral te activeren om samen te (gaan) werken aan jouw opgave. 

Voor wie is het DOEboek?

Werk jij zelf aan een opgave of wil je meer weten over opgavegericht werken en wat daarbij komt kijken? Dan ben jij bij dit DOEboek aan het juiste adres. Het gaat vooral om de praktische invulling van het werken aan een opgave. Het DOEboek biedt jou inspiratie om zelf mee aan de slag te gaan in het werken aan jouw opgave.

Beeld: Grenzeloos Samenwerken

Hoe gebruik je het DOEboek?

Dit boek is geen handleiding, die je van kaft tot kaft leest en die jou exact gaat vertellen hoe jij opgavegericht moet samenwerken. Zie het meer als een gereedschapskist waar je praktische voorbeelden en handigheden vindt om zelf mee aan de slag te gaan. Blader erdoorheen, kies die dingen uit die jou aanspreken en bij jou passen. Ga het vooral samen met anderen uitproberen in jouw praktijk.

DOEboek: Opgavegericht Samenwerken op papier of online

Wil je het DOEboek als papieren uitgave ontvangen? Dat kan!

Geef jouw gegevens door via dit formulier en je ontvangt het DOEboek per post.

Het DOEboek kun je ook downloaden. Dat doe je op de groene knop hieronder.

Werkbladen

In het DOEboek staan diverse oefeningen en werkvormen waarbij je gebruik maakt van een werkblad. Alle werkbladen zijn via onderstaande links te downloaden om zelf te printen.