Hulp bij opgavegericht samenwerken

Samenwerken aan een maatschappelijke opgave gaat niet altijd vanzelf. Een opgave is complex en je werkt met verschillende organisaties, belangen en perspectieven. Als je investeert in hoe je samenwerkt, kun je sneller en beter tot gezamenlijke oplossingen komen. Het team van Grenzeloos Samenwerken helpt je daarbij. We bieden begeleiding aan jouw opgaveteam en helpen je om te leren met en van anderen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Grenzeloos Samenwerken / Grenzeloos Samenwerken

Of je nu aan het begin staat van de samenwerking of al onderweg bent: je kunt bij het team van Grenzeloos Samenwerken terecht voor:

  • Begeleiding door een opgavecoach
    Een opgavecoach helpt jouw opgaveteam om beter samen te werken aan een maatschappelijke opgave. De opgavecoach houdt de opgave centraal, zorgt dat alle betrokkenen worden gehoord en brengt beweging in het samenwerkingsproces. Opgavecoaches werken onafhankelijk, stellen gerichte vragen en reiken praktische tools en werkvormen aan. Zo helpen ze teams om samen tot oplossingsrichtingen voor de opgave te komen.
  • Hulpmiddelen en werkvormen voor ambtelijk vakmanschap
    Opgavegericht samenwerken vraagt van elke rijksambtenaar om te werken vanuit het ambtelijk vakmanschap. Grenzeloos Samenwerken begeleidt gesprekken met teams om in gesprek te gaan over wat het werken aan een opgave vraagt van jouw positie als ambtenaar. Door te reflecteren op jouw werk en handelen, begrijpen jij en jouw teams beter wat jullie drijft in het werk en waar je bewuste keuzes moet maken voor een effectieve samenwerking aan de opgave.
  • Leren met en van anderen 
    Waarom het wiel opnieuw uitvinden als er al waardevolle lessen en goede voorbeelden zijn? Leer samen met en van anderen die net als jij werken aan maatschappelijke opgaven. Grenzeloos Samenwerken faciliteert verschillende leernetwerken waar je deze collega’s ontmoet, kennis en ervaringen deelt en samen zoekt naar wat werkt.